Bouwkundige keuring Tilburg – water gehamer. Wat is het en hoe komt het?

Als je waterleiding vreemde geluiden maken als je deze inschakelt, is het waarschijnlijk geen poldergeist. De meest waarschijnlijke oorzaak is een probleem dat hydraulische schok wordt genoemd, wat beter bekend staat als waterslag.

De aandoening resulteert meestal in lawaaierige leidingen door het hele gebouw. In extremere gevallen kunnen echter leidingen barsten, wat kan leiden tot overstromingen. Gewelddadig schudden kan er ook toe leiden dat de leidingen worden losgekoppeld als het probleem niet wordt opgelost.

Bouwkundige keuring Tilburg controleert o.a. uw waterleiding

Gecorrodeerde of verzwakte buizen zijn bijzonder kwetsbaar voor schade als uw leidingen problemen met de waterslag hebben. De drukgolven zullen er uiteindelijk voor zorgen dat de buis barst. U moet dan de waterslagprobleem aanpakken, de beschadigde leidingen vervangen en de rommel opruimen die door de overstroming is veroorzaakt.

Wat is water gehamer?

Sanitair is gebaseerd op een voorspelde stroming van water. Wanneer de normale waterstroom wordt verstoord, als gevolg van stoppen of de richting van stromingsverandering, ontstaat druk. Zoals bij elke vorm van druk, heeft de kracht ergens behoefte aan. Totdat de druk kan stabiliseren, stuurt het mini-schokgolven door de leidingen.

Het is echter vermeldenswaard dat waterhamer er niet altijd voor zorgt dat pijpen gaan rammelen of geluid maken. In tegenstelling tot wat je je misschien zou voorstellen, is dat geen goede zaak. De drukstijging in de leidingen kan nog steeds schade veroorzaken. Op zijn minst geven luidruchtige leidingen u een eerlijke waarschuwing dat er een probleem is.

Hoe gebeurt het?

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken van waterslag. De meeste oorzaken komen voort uit waterdrukproblemen in de stroomregelingssystemen. Bepaalde kleppen, zoals die in onderleggers en watersproeisystemen, kunnen ervoor zorgen dat de waterstroom snel afsnijdt. Op dezelfde manier hebben blikjes van het kliktype hetzelfde effect op de waterstroom.

Ofwel de waterdruk is te hoog als deze tegen uw eigendom aanloopt, of de stroming van water wordt door de leidingen belemmerd als gevolg van schade of puin. Andere oorzaken zijn defecte pompen, slecht ontworpen sanitaire systemen of ongebalanceerde druk afkomstig van de hoofdwatervoorziening.

Bouwkundige keuring Tilburg adviseert bij problemen met uw leidingen

Water gehamer corrigeren

De bron van waterslag, gegeven het aantal mogelijke oorzaken, is bijzonder moeilijk te detecteren. Tenzij u veel ervaring hebt met loodgieterij, moet u een professional inhuren. Als dit een eenmalig probleem is, kunt u proberen het probleem op te lossen door in het bovenste niveau van de property tikken uit te voeren. Dit zal helpen om de balans in de waterstroom te herstellen, zolang er geen serieus probleem speelt.

De loodgieter moet mogelijk speciale kleppen installeren voor uw wasmachine, vaatwasser of sprinklerinstallatie om het probleem op te lossen. Als het probleem wordt veroorzaakt door het lichtnet, worden anti-hamerapparaten aanbevolen om problemen met druk en waterstroming te corrigeren.

Oudere huizen zijn meer vatbaar voor waterslag als gevolg van verouderde of slecht ontworpen systemen. Het toevoegen van nieuwere systemen aan oud sanitair kan ook problemen veroorzaken, omdat het vorige systeem is ontworpen om onder specifieke druk te werken.

Er zijn twee manieren om waterslagproblemen effectief te voorkomen bij het bouwen of kopen van een nieuw huis. Bij het ontwerp van een nieuw huis is het belangrijk om anti-hamermechanismen op te nemen en ervoor te zorgen dat uw leidingen correct zijn ontworpen. Bij het kopen van een huis zal een grondige inspectie van gebouwen eventuele problemen met sanitair identificeren die moeten worden aangepakt.

De meeste waterslagproblemen zijn op te lossen, dus aarzel niet om hulp te zoeken bij een loodgieter. De kosten van reparaties bij vroege detectie zullen veel groter zijn dan de kosten van het repareren van schade aan pijpen en vloeren, wanden of meubels. Je zult er geen spijt van hebben om het geld uit te geven om het probleem op te lossen en je zult die luidruchtige pijpen absoluut niet missen.

https://bouwkundigekeuring-tilburg.nl