Website Boulevard
Image default
Dienstverlening

Chiropractie – toepassing en indicaties

Chiropractie is een gezondheidsberoep dat zich bezighoudt met aandoeningen van het bewegingsapparaat, in het bijzonder aandoeningen van de wervelkolom. Chiropractie maakt gebruik van de zelfgenezende vaardigheden van het menselijk lichaam. De behandeling is gebaseerd op manuele therapie die gepaard gaat met manipulatie van de wervelkolom.

De rol van de chiropractor Bennekom is het corrigeren van mechanische stoornissen in het lichaam, wat gericht is op het verminderen van pijn, spierspanning, het verbeteren van de functies van individuele delen van het lichaam en het versnellen van de regeneratieve vaardigheden van het lichaam. Bovendien kan de therapie worden ondersteund door een passende selectie van fysiotherapie, lichaamsbeweging en dieetveranderingen.

Een bezoek aan een chiropractor begint met een volledig interview. Meestal wordt een röntgenfoto van de gehele wervelkolom gevraagd. De wervelkolom van de patiënt wordt in verschillende lichaamshoudingen onderzocht. De chiropractor Bennekom controleert ook de bestaande spierspanning, de positie van de wervels en de lengte van de ledematen. Het evalueert de symptomen en bepaalt of een chiropractische behandeling een geschikte manier is om te helpen.

De therapie wordt altijd aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt. De therapie zelf blijft pijnloos, maar sommige mensen voelen zich ongemakkelijk, de chiropractiespecialist moet onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van de pijn.

 

Indicaties en contra-indicaties

Chiropractors Bennekom benaderen de patiënt op een holistische manier. Vaak kunnen problemen in verschillende delen van het lichaam: hoofdpijn, heupen, knieën, polsen of ellebogen en zelfs migraine worden veroorzaakt door een slechte werking van de wervelkolom. Spijsverteringsproblemen of neurologische symptomen, zoals paresthesie, kunnen ook in de wervelkolom ontstaan.

De patiënten die het meest op zoek zijn naar Chiropractie klinieken zijn degenen die worstelen met discopathie, ischias of schouderpijn, spierpijn, ruggengraat degeneratie en houdingsafwijkingen.

Zenuwdruk veroorzaakt door afwijkingen aan de wervelkolom veroorzaakt vaak systemische problemen zoals kortademigheid, duizeligheid, oogpijn, migraine, of urine-incontinentie. Het verbeteren van de ruggengraatmobiliteit en het verwijderen van compressies heeft niet alleen invloed op de gezondheid, maar ook op het algemene welzijn van de patiënt.

Er zijn echter contra-indicaties voor chiropractische behandelingen. De belangrijkste daarvan is de vorige operatie van de wervelkolom. We moeten ook bezoeken vermijden in geval van ontstekingen, infecties en kanker.

 

Chiropractie voor algemeen welzijn

Chiropractie wordt steeds populairder en brengt niet alleen verlichting bij rugpijn, maar ook bij andere delen van het lichaam. Ze zijn in de eerste plaats nuttig bij hoofdpijn, rugpijn en gewrichtspijn.

De therapie verhoogt de mobiliteit van de wervelkolom en daarmee van het hele lichaam. Zoals bekend hebben veranderingen in de wervelkolom invloed op het functioneren van het hele lichaam, niet alleen op het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel, maar ook op de luchtwegen, de spijsvertering en de bloedsomloop.