Website Boulevard
Image default
Dienstverlening

Verschillende oorzaken voor kelderlekkage en mogelijke oplossingen

Een kelderlekkage is vervelend, maar het is wel het beste om dat direct op te pakken. Als u dat niet doet, dan zult u merken dat schimmel ontstaat, dat ongedierte op uw kelder afkomt, dat er zelfs zwammen kunnen groeien en dat het vocht uiteindelijk uw draagconstructie onveilig maakt. Dat moet natuurlijk voorkomen worden en dat kan vooral als u er op tijd bij bent vaak vrij gemakkelijk worden gedaan. Vakmensen zoals Van de Vossenberg inspecteren uw kelderlekkage en bieden dan een passende oplossing aan.

Problemen met optrekkend vocht

Een eerste mogelijke oorzaak voor uw kelderlekkage is optrekkend vocht. Als uw woning wat ouder is en nog zonder onderkapping is gebouwd, dan zuigen de stenen in uw muren het grondwater op als een spons. Dit trekt daarna steeds verder uw muren in en veroorzaakt daar problemen. U herkent optrekkend vocht in de kelder doordat het onder aan de muur begint. De beste oplossing is om uw woning alsnog te laten onderkappen of om uw keldermuren te laten injecteren met een vochtafstotende gel.

Problemen met doorslaand vocht

Optrekkend vocht ontstaat aan de onderkant van uw muren en doorslaand vocht kan overal vochtplekken veroorzaken. Deze plekken zijn het resultaat van een defecte muur en daar kan water dus naar binnen komen. Doorslaand vocht wordt meestal opgelost door een kelderafdichting. Alle oppervlakten worden dan behandeld met een waterdichte specie en er ontstaat een beschermende laag die geen water meer door kan laten.

Problemen met hoog grondwater

Hoog grondwater herkent u door plassen op de vloer van uw kelder. Deze worden groter als het buiten slecht weer is. Uw muren blijven droog. Is dit de oorzaak van uw kelderlekkage, dan is een afwateringssysteem een goede optie. Het water wordt dan uit uw kelder gepompt en afgevoerd, waardoor uw kelder en woning gezond, droog en veilig blijven. Vraag Van de Vossenberg uit Ysselsteyn naar de mogelijkheden die zij bieden!

https://vossenbergbv.nl/