Website Boulevard
Image default
Dieren

Voorbereid voor een hond

Als je voor het eerst een hond koopt zijn er veel dingen waar je aan moet denken die vaak over het hoofd worden gezien. In deze blog gaan wij enkele tips geven over punten die mensen maar al te vaak vergeten.

Je moet je huis puppy proof maken.

Dit betekent dat je kabels goed moet verstoppen zodat er niet aan geknaagd kan worden. Ook moet je alles mogelijke wat wellicht door de puppy als speelgoed wordt gezien van de grond af halen, Schoenen en dergelijke soort losse objecten kun je beter in een kast stoppen. Probeer ook vanaf het begin een gebied uit te lijnen waar de puppy wel en niet mag en dat dan langzaam uit te breiden. Dit kun je het beste doen met baby poortjes.

Je pup moet naar de dierenarts

In de eerste zes maanden zul je vaak bij je dierenarts moeten zijn dus neem je tijd om een dierenarts uit te zoeken die dichtbij is en waar je en goede band mee hebt. Neem voor de zekerheid ook acht waar het dichtstbijzijnde dierenziekenhuis veldhoven is. Aangezien je nooit weet of je ooit midden in de nacht met je puppy naar de doctor moet.

Je puppy moet gesocialiseerd worden

Een puppy net zoals een mensen baby zal fatsoenlijk gesocialiseerd moeten worden. Dus zorg dat ze voldoende contact krijgen niet alleen met andere puppy’s maar ook met andere dieren en mensen. Door jouw pup zo veel mogelijk nieuwe ervaringen te laten op doen op jonge leeftijd zal hij in het vervolg van zijn leven veel rustiger kunnen om gaan met nieuwe ervaringen.

Vermaak je puppy

Hoe meer je je puppy vermaakt hoe minder problemen hij zal veroorzaken. Dus vooral in de jonge maanden zorg er voor de je zo veel mogelijk tijd besteed om met je puppy te spelen. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij een goede band met je opbouwt maar ook dat hij daarna te moe is om iets anders te doen.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-veldhoven/