Website Boulevard
Image default
Zakelijk

Een reclamezuil langs de snelweg; veilig of hinderlijk?

Rijd over één van de grotere snelwegen van ons land en je ziet ze ongetwijfeld langs de weg staan; de reclamezuilen. In de afgelopen jaren zijn er namelijk vrij veel van deze zuilen langs de snelwegen neergezet. Een logische keuze op zich, maar toch is er veel discussie ontstaan. Meerdere experts zijn namelijk van mening dat deze reclamezuilen onveilig zijn. Of beter gezegd; dat deze reclamezuilen voor onveilige situaties op de weg.

Diverse soorten reclamezuilen

Allereerst is het goed om te weten dat een reclamezuil niet zomaar een reclamezuil is. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een reclamezuil van 30 meter hoog neer te zetten, terwijl andere bedrijven voor een normaal LED scherm kiezen. Een LED scherm dat gekocht wordt bij LEDdisplay expert en die vervolgens in de tuin van een bedrijfspand neergezet wordt. De discussie heeft níet op dergelijke LED schermen betrekking, maar juist wel op de forse reclamezuilen.

Fel licht en felle kleuren

De tegenstanders roepen met name dat de reclamezuilen autobestuurders af kunnen leiden. Dit is niet alleen te wijten aan de boodschap op het scherm zelf, maar ook op het licht dat van het scherm afkomt. Dit licht kan – onder bepaalde hoeken – behoorlijk fel zijn. Mocht je hier recht in kijken, kan dit tijdelijk voor een vervelende waas voor de ogen zorgen. Ook zijn de tegenstanders van mening dat de felle kleuren niet bijdragen aan de veiligheid op de snelweg.

Ideale manier om reclame te maken

Feit is dat het voor bedrijven een ideale manier is om reclame te maken. Kiest een bedrijf bijvoorbeeld voor een weergave op een LED scherm langs de A16? Dan weet het bedrijf zéker dat veel mensen op een dag langs dit LED scherm heen rijden. Op de A16 rijden, net zoals op veel andere snelwegen, immers tienduizenden auto’s per dag. Op weinig andere manieren zijn bedrijven in staat om op één dag een dergelijke hoeveelheid mensen te bereiken.

De discussies over de reclamezuilen zullen de komende jaren niet afnemen. Mede doordat het de bedoeling is dat er meer en meer reclamezuilen geplaatst gaan worden. Langs de snelwegen welteverstaan.