Website Boulevard
Image default
Zakelijk

Zo richt je je thuiskantoor efficiënt in!

Een thuiskantoor is een goede plek om te werken, zolang je maar met een aantal zaken rekening houdt. Als je écht productief wilt zijn en niet zomaar door het eerste het beste afgeleid wilt raken, dan is het essentieel dat je de inrichting van je My Home Office kantoor thuis goed doet.

Hieronder vind je alvast enkele handige tips om die inrichting gemakkelijker én beter te maken!

3 tips voor het inrichten van je my Home Office kantoor thuis

Het kantoor is de plek waar je je moet kunnen concentreren, dat is logisch. Dat is enkel mogelijk als je bij het inrichten en afwerken van die ruimte met een paar dingen rekening houdt:

 

1. Houd het eenvoudig

Eerst en vooral is het erg belangrijk dat je bij de inrichting van je kantoor thuis rekening houdt met het feit dat minder vaak meer is. Vooral als het gaat om een plek waar je al je aandacht en energie op één taak moet richten.

Probeer de inrichting van je kantoor thuis of je My Home Office tuinkantoor dus zo eenvoudig mogelijk te houden: vermijd een overmaat aan decoratie, verschillende kleuren, kaders en andere opvallende elementen die je aandacht opeisen en het zoveel moeilijker maken om aandachtig te werken.

 

2. Kies de juiste opbergmogelijkheden

Daarbij kan je je kantoor thuis in één keer een stuk overzichtelijker en efficiënter maken door de juiste opbergmogelijkheden te kopen. Hierbij gaat het om zaken als een ladekast met labels, een goede ordner voor documenten, een rek voor grote mappen en nog veel meer.

Dergelijke elementen dragen bij aan de infrastructuur en organisatie van zowel de ruimte zelf, als die van al je spullen. Hoe minder chaos er is in je werkplek en hoe duidelijker alles een vaste plaats heeft, hoe gemakkelijker het zal zijn om efficiënt te werken!

 

3. Een beetje decoratie mag wel

Hoewel eenvoud en een functionele inrichting natuurlijk aan de basis liggen van een goede werkplek, wil dat niet zeggen dat deze ruimte kil en saai moet zijn. Het is perfect mogelijk om hier en daar een leuke gadget of accessoire in je thuiskantoor te verwerken, zolang deze maar niet te veel aandacht opeisen.

Je kan bijvoorbeeld een kadertje met een foto van een geliefde op je bureau plaatsen, of een mooi groen plantje in de hoek van de kamer zetten. Dergelijke accessoires geven de ruimte kleur, maken het gezelliger en brengen wat leven in de brouwerij. En dat helpt je in zekere mate om met een goed gevoel te werken!

Kies de juiste werkplek, bij My Home Office!

Naast het feit dat je je kantoor thuis op de juiste manier moet inrichten, is het ook belangrijk dat je in de eerste plaats al een goede werkplaats hebt. Je vindt tegenwoordig heel wat mogelijkheden, waaronder tuinkantoren van My Home Office, die je helpen om efficiënter te werken!