Website Boulevard
Image default
Electronica en Computers

Nieuwe technologieën

Er vinden op het gebied van digitalisering en technologie veel nieuwe ontwikkelingen en trends plaats. Sommige technologieën gebruiken veel mensen al, maar er zijn ook nieuwe technologieën die pas geïntroduceerd zijn of die nog volop in ontwikkeling zijn. Hier worden een paar nieuwe technologieën besproken die betrekking hebben op het dagelijks leven van de mensen.

Metaverse

Metaverse wordt gezien als de volgende evolutie van het internet. Alle dagelijkse activiteiten moeten straks allemaal mogelijk zijn in virtuele omgevingen. Er bestaan al een aantal vormen van metaverse, zoals games als Minecraft en fortnite. Deze games bieden sociale en virtuele ervaringen en stellen de spelers in staat om interactie met andere gamegebruikers aan te gaan. Een goed voorbeeld van metaverse zijn VR-brillen. Met deze brillen kan je meegenomen worden in een online beleving van een spel of game. Er zijn genoeg redenen waarom een VR-bril je leven zal verbeteren.

Robots

Door de verbetering van technologieën en kennis, worden er robots ontwikkeld. Veel robots worden al ingezet om taken en werkzaamheden van mensen over te nemen. In de toekomst zullen er ook steeds veel meer robots komen die op echte mensen lijken. Deze levensechte robots kunnen realistische gezichtsuitdrukkingen laten zien en zelfs praten. Er zullen in de toekomst zeker nog verdere ontwikkelingen op het gebied van robots plaats gaan vinden.

3D-printen

3D-printing is nu al mogelijk. Vanuit een digitaal bestand wordt een dimensionaal object gemaakt. Door laag op laag toe te voegen wordt het object helemaal gevormd volgens de blauwdruk. Deze technologie wordt vandaag de dag in verschillende bedrijfstakken ingezet zoals; de medische wereld, automotive, de bouw en luchtvaart. 3D-printing heeft vele voordelen voor veel bedrijfstakken en bedrijven.

Artificial intelligence

Artificial intelligence ook wel AI genoemd, heeft betrekking op systemen die intelligentie van mensen nabootsen om taken uit te voeren die zich tijdens het proces kunnen verbeteren op basis van de beschikbare informatie. AI kent verschillende vormen zoals; aanbevelingen die automatisch aanbeveelt worden op basis van je kijkgedrag. Een andere bekende vorm van AI, zijn chatbots voor bijvoorbeeld klachten of meest gestelde vragen van klanten.

https://spendr.nl/waarom-een-vr-bril-je-leven-zal-verbeteren/