Website Boulevard
Image default
Industrie

Bij het gebruik van betonnen megablokken is uw veiligheid gewaarborgd

Volgens velen doen betonnen megablokken behoorlijk sterk denken aan de legoblokjes die kinderen al op jonge leeftijd behendig leren stapelen. De grote betonblokken van Cementbouw Recycling uit Cruquius zijn weliswaar een stuk forser van formaat; de eenvoudige werkwijze is echter sterk vergelijkbaar met het kleurrijke speelgoed. Betonnen megablokken, ook wel legioblokken genoemd, kunnen eenvoudig en zonder hulp van cement of andere bevestigingsmaterialen worden gestapeld. Dit maakt ze geschikt voor zowel tijdelijke als permanente constructies.

Eenvoud en flexibiliteit

Stapelbare betonnen megablokken vormen een flexibel bouwsysteem. Uiteraard plaatst u de blokken op een vlakke en draagkrachtige ondergrond. Fundering is dan niet nodig. De noppen van dit type betonblokken passen precies in de uitsparingen die aan de onderzijde ervan zijn aangebracht. Welke constructie u hier ook mee wilt vervaardigen; deze zal binnen afzienbare tijd klaar zijn. U gebruikt de legioblokken onder andere voor het creëren van opslagboxen en scheidingswanden, maar in de praktijk worden er nog veel meer constructies mee gebouwd.

Veiligheid

De blokken beschikken over certificeringen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Ook zijn ze brandwerend. Hun geluidwerende karakter is in sommige situaties een prettige bijkomstigheid. Wilt u de met betonnen megablokken gebouwde constructie niet afbreken, maar dient deze wel naar een andere locatie te worden overgebracht? Ook dit maken de stapelblokken u erg eenvoudig. Het noppenpatroon versimpelt het transport van gestapelde blokken. Tijdens het vervoer blijven de afzonderlijke blokken goed aan elkaar vastzitten. Bovendien hoeft u zelf minder inspanning te leveren omdat de blokken niet stuk voor stuk hoeven te worden afgebroken en vervoerd.

Streven naar een circulaire economie

Voor betonnen megablokken bent u bij Cementbouw Recycling in Cruquius aan het juiste adres. De specialist richt zich op voortdurende innovatie en zo is het gelukt een proces te creëren waarbij uit de samenleving vrijgekomen materialen kunnen worden hergebruikt en vervaardigd tot een product dat voor de volle honderd procent uit gerecycled materiaal bestaat. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie.