Website Boulevard
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom is SEO zo belangrijk?

Vandaag de dag zoeken we steeds vaker via het internet naar informatie. Als je meer klanten wilt krijgen of meer verkeer naar je site wilt trekken, is het beter als je website hoog in de ranking van Google staat. Dit kun je bereiken door middel van SEO oftewel zoekmachine optimalisatie.

Waarom SEO essentieel is

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om online gevonden te worden.  De meeste websitebezoekers vinden je site via Google. Om meer klanten aan te kunnen trekken is het dus essentieel dat je goed zichtbaar bent in de zoekmachines. Daarnaast is een website een soort visitekaartje van je bedrijf, dus is het belangrijk dat deze er aantrekkelijk uitziet en alle belangrijke informatie bevat.

Online vindbaar zijn

Hoe hoger je in de Google ranking staat, hoe beter dit is voor je online vindbaarheid. Je kunt dit doen door middel van betaalde advertenties zoals SEA, maar door organisch te scoren op de lange termijn kun je het beste aan SEO doen. Bij SEO wordt er gekeken naar alle parameters van Google en kun je ervoor zorgen dat jouw site relevant wordt voor bepaalde zoekopdrachten. Door SEO in te zetten zorg je er dus voor dat je site dusdanig gemaakt wordt dat Google hem eerder aan gebruikers voorstelt.

Investeer in goede SEO

Het is belangrijk om in SEO te investeren. SEO zorgt niet alleen voor meer bezoekers op je website, maar bepaalt ook hoe de bezoekers jouw website zien. Is de lay-out van de site mooi, en kun je er makkelijk informatie op vinden? Is de tekst goedlopend en relevant? Dit zijn allemaal aspecten die invloed hebben op de uitstraling van je bedrijf. Als de inhoud van de site relevanter is, kom je hoger in de ranking van Google. Om de juiste zoekwoorden te scoren voert marketing bureau Utrecht eerst een zoekwoordenonderzoek uit, zodat er een beeld ontstaat op welke woorden klanten zoeken en hoe de concurrentie scoort.

Werkt SEO?

Een van de voordelen van SEO is dat het goed te meten is. Een online marketingbureau stelt doelen op met je bedrijf over de SEO. Door gebruik te maken van SEO systemen kom je erachter of je investering zich vertaalt in meer bezoekers, langere website bezoeken en hogere verkopen. Met SEO kun je veel resultaat boeken zonder dat je er veel geld in hoeft te investeren. Je krijgt meer naamsbekendheid en wordt bekender bij een grotere doelgroep. Hoe beter je zichtbaar bent, hoe meer bezoekers en dus meer klanten!