Website Boulevard
Image default
Zorg

Dit zijn de meest voorkomende blessures.

Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven wel eens te maken met een blessure. Vaak worden deze blessures veroorzaakt door overbelasting en volgt een afspraak bij de fysiotherapie. Door je goed in te lezen over de meest voorkomende blessures, weet je waar je op moet letten tijdens het sporten en dagelijkse bezigheden. Veel van deze blessures zijn namelijk te voorkomen door voor het sporten een goede warming up te doen en een cooling down bij afloop. Ook door verkeerd te trainen of door te blijven gaan, ook al geeft het lichaam aan dat je moet stoppen ontstaan veel blessures. Wil jij weten waar je op moet letten? Dit zijn de meest voorkomende blessures in Nederland:

Knieblessures

Blessures aan de knie zijn de meest voorkomende blessures in Nederland. Dit komt omdat knieën ingewikkelde gewrichten zijn die makkelijk overbelast worden. Knieën zijn dus zeer blessuregevoelig. Bij contactsporten en dan met name bij voetbal zijn knieblessures zeer gebruikelijk. Door zo’n vervelende knieblessure kun je als sporter soms maanden uit de running zijn. Door je knieën te trainen kun je de kans op knieblessures aanzienlijk verkleinen.

Schouderblessures

Een ander bekend “probleemgebied” zijn de schouders. De schouder is een erg mobiel gewricht omdat de schouderkop slechts gedeeltelijk in de schouderkom valt. Hierdoor kan een schouder gemakkelijk instabiel raken of uit de kom raken bij een verkeerde beweging. Door veel zittend werk of door bewegingen over het hoofd kan het schoudergewricht makkelijk overbelast raken. Shockwave Therapie of dry needling worden vaak ingezet bij schouderklachten.

Nekklachten

Waar ook bijna iedereen wel een keer in zijn leven mee te maken krijgt zijn nekklachten. Dit uit zich vaak in een zeurende nekpijn, welke kan uitstralen richting het hoofd. Deze ontstaan vaak door hoge werkdruk, stress, een verkeerde houding tijdens het werken of door te veel op je telefoon te zitten. Ook kan de pijn plotseling ontstaan na een aanrijding bijvoorbeeld. De pijn gaat meestal vanzelf weer over. Je kunt de kans op nekklachten verminderen door regelmatig te bewegen en te stretchen. Hierdoor kun je voorkomen dat je opnieuw nekklachten krijgt. Een fysiotherapeut kan je helpen je nekklachten te verminderen.

https://www.medifitfysiotherapie.nl/