Website Boulevard
Image default
Aanbiedingen

3 lekkernijen die perfect met uw kopje koffie te combineren zijn

3 lekkernijen die perfect met uw kopje koffie te combineren zijn

Bij een goed kopje koffie hoort uiteraard een kleine lekkernij. De wafeltjes, kletskoppen en andere zoete koffiekoekjes kennen we inmiddels wel. Daarom zetten wij in deze blog graag drie lekkernijen voor u op een rijtje die perfect met uw kopje koffie te combineren zijn. Zo gaan fudge, nougat en bonbons bijvoorbeeld erg goed samen met een stevig ‘bakkie pleur’. In deze blog leest u er meer over. Lees daarom snel verder!

 

Fudge

Fudge is een soort snoepgoed dat bestaat uit een combinatie van suiker (en eventueel vanillesuiker), boter, melk en slagroom. Deze ingrediënten worden in de juiste verhouding afgewogen en samen in een pan verhit tot het mengsel een temperatuur van ongeveer 116 graden Celsius heeft bereikt. Hierna wordt het mengsel afgekoeld en wordt het tijdens het afkoelen met een garde opgeslagen. Op deze manier ontstaat er een romig geheel. Zodra de substantie voldoende is ingedikt, wordt het in een vorm gestort om verder af te koelen en op te drogen. Hierna kan de fudge in blokjes worden gesneden. De zoete smaak van fudge gaat erg goed samen met de vaak wat bittere smaak van koffie.

 

Nougat

Ook nougat is een zoete lekkernij, bestaande uit stijfgeklopte eiwitten, honing, suiker en/of glucosestroop en diverse geroosterde noten en vruchten. Om nougat te maken worden er eerst eiwitten stijf geslagen. Ondertussen worden de honing en de suiker en/of glucosestroop apart van elkaar gekookt. Onder het voortdurend kloppen van de eiwitten, worden deze twee afzonderlijke mengsels op het juiste moment aan de eiwitten toegevoegd. Hierdoor zullen de eiwitten stollen en ontstaat er een soort taaie massa waaraan de geroosterde noten en vruchten kunnen worden toegevoegd. Tot slot moet de nougat enkele dagen rusten voordat het genuttigd kan worden. Een lastig klusje dat zeer nauw luistert, maar als het goed lukt heeft u wel een heerlijke lekkernij voor bij de koffie! Heeft u geen zin of tijd om zelf nougat te maken? Kijkt u dan eens op dekoffiethuiswinkel.nl.

 

Bonbons

Bijna iedereen weet dat chocola en koffie een ‘match made in heaven’ zijn. Een betere combinatie bestaat bijna niet. Natuurlijk kunnen kleine chocolaatjes al prima volstaan voor bij de koffie, maar wanneer u echt goed wilt uitpakken kiest u uiteraard voor heerlijk gevulde, luxe bonbons. Als dat niet genieten is!

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/