Website Boulevard
Image default
Aanbiedingen

Gasbarbecue kopen: lees de tips

Niets is zo lekker om samen met vrienden of familie heerlijk te barbecueën op een mooie zomerse dag. Je kunt kiezen om te barbecueën op de traditionele manier waarbij je gebruik maakt van houtskool of briketten, maar je kunt ook kiezen voor het gemak van een gasbarbecue In dit artikel vind je tips voor het kopen van een gasbarbecue.

 

Voordelen van een gasbarbecue

Het grote voordeel van een gasbarbecue is dat je grill vrijwel direct op temperatuur is zodat je vrijwel meteen kunt beginnen. Met een minuut of tien kan het eerste vlees op de grill. Daarnaast kun je de gasvlam zelf regelen en is deze prima te controleren. Er zijn gasbarbecues die als extra optie een thermometer in de deksel hebben, zodat je de barbecue altijd op de gewenste temperatuur kunt instellen. Gasbarbecues werken het best op een temperatuur tussen de 100 en 300 graden Celsius.

 

Veel mensen zien de smaak van het vlees als hét grote voordeel bij het gebruik van een gasbarbecue ten opzichte van het authentieke barbecueën op kooltjes. Op een gasbarbecue komt de smaak van het vlees goed tot z’n recht komt en proef je niet de kooltjes. Daarnaast is een gasbarbecue vrijwel onderhoudsvrij. De gasbranders hoeven niet na elk gebruik schoongemaakt te worden.

 

Gasflessen

Een gasbarbecue brandt op butaan- of propaangas. Dit gas zit in navulbare flessen die goed te verkrijgen zijn. Propaangas zit in de groene flessen van 5 Kg en de wit grijze fles van 10 KG. Butaangas zit in de welbekende blauwe flessen die veel op de camping worden gebruikt. Met de juiste koppelstukken is de gasfles op een eenvoudige wijze aan te sluiten en veilig te gebruiken. Een gasdrukregelaar met gasslang zorgt voor de constante gasdruk. Hier zijn universele gasdrukregelaars (of DIN regelaars) uitstekend geschikt voor. Dit is wel belangrijk want voor een gasbarbecue heb je immers een gasdruk van 30 mbar nodig, de druk in de fles is hoger. Kijk voor nog meer producten en tuinmeubilair op Fonteyn.