Website Boulevard
Image default
Aanbiedingen

Veilig springen

Je ziet ze steeds vaker in tuinen staan: een trampoline. Hartstikke leuk voor de kinderen en makkelijk te plaatsen in de tuin. Als je niet zo ervaren bent met trampolines kunnen er wel ongelukken gebeuren. Een trampoline staat normaal vrij hoog, en als je dan hoog springt maar dat op een niet voorzichtige manier doet kun je afwijken van de trampoline en daardoor naast de trampoline vallen. Als de trampoline dan op steen staat kun je je lelijk pijn doen op de grond. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een standaard trampoline  staat zo’n meter boven de grond omdat de trampoline zelf naar beneden veert. Om vallen te voorkomen kun je nu ook een veiligheidsnet aanschaffen. Als je tijdens het springen een beetje afwijkt kan dit net jou opvangen en zorgt dit er voor dat je niet op de grond valt. Daarnaast  is er ook een trampoline randkussen. Dit zorgt er voor dat de randen zacht zijn. De veren zitten daar namelijk onder, en dit kan best pijnlijk zijn als je daar op landt. De randkussens zijn er ook in verschillende maten zodat je kunt kiezen voor optimale veiligheid.

Je hebt ook varianten die juist op dezelfde hoogte als de grond zijn. Dan moet je een gat graven onder de trampoline. De naam voor dit soort trampolines is de ‘ingraaf’ variant.

Als we naar de andere varianten kijken heb je naast de ingraaf trampoline ook de rond en rechthoekige vorm. Ook heb je een variant die specifiek voor fitness is. Dit zijn kleine trampolines, meestal ook een meter breed. Dit formaat is perfect voor sportieve activiteiten.  Als je een trampoline wilt die in jou tuin past moet je naar de maten kijken. Er zijn gelukkig veel verschillende maten zodat je altijd het perfecte formaat kan vinden die in jouw tuin past. Je wilt immers genoeg ruimte over hebben voor andere objecten in de tuin.

https://www.trampolines.nl/