Website Boulevard
Image default
Aanbiedingen

Wat betekent auto wrappen?

Tegenwoordig zie je veel verschillende auto’s rondrijden. Toch herken je de types auto vrijwel meteen. Als je een nieuwe auto koopt, heb je verschillende opties bij de dealer. Je kunt kiezen voor de kleur, cruise control, verwarmd stuurwiel enzovoorts. Alleen ben jij een echte waaghals en zijn deze opties te standaard voor je. Je wilt graag je auto graag stoerder maken en bent eens gaan rondkijken wat de opties zijn. Je hebt al rondgekeken voor nieuwe velgen, een spoiler en nieuwe geluidsinstallatie. Een kennis gaf je de tip om je auto te laten wrappen, maar wat is wrappen precies?

De betekenis van wrappen

Meestal koop je auto’s bij een autodealer. De opties voor kleuren zijn vrij standaard, denk aan zwart, wit en grijs. Toch heb jij liever iets anders, maar wil je je auto niet meteen lakken. Je kan dan je auto wrappen. Dit betekent dat jij de auto kleur verandert. Het is een alternatief voor lakken omdat je ‘een laagje kleur’ over de auto heen plakt. Het komt dus niet direct op de auto terecht. Wrappen is de Engelse vertaling voor ‘inpakken’ en zo mag je het ook zien. Je pakt de auto in met een laagje kleur. Je kan hierdoor unieke designs en kleuren voor de auto uitkiezen zonder de autolak te beschadigen.

Levensduur carwrap

 

Misschien vraag je je wel af of dit voor eeuwig blijft zitten. Een auto rijdt namelijk door weer en wind, dus de laag moet goed blijven zitten. Een carwrap blijft helaas niet voor eeuwig zitten. Als je het door een specialist laat zetten, kan je een levensduur verwachten van 7 tot 10 jaar. Is het meer een eigen project geweest? Dan reken maar op een levensduur van minder dan 6 jaar. Het voordeel is dat je de carwrap eraf kan halen en je auto een nieuwe kleur kan geven. Het lijkt dan net alsof je een nieuwe auto aanschaft.

https://nieuwsbeest.nl/verzekering-sleutelloze-auto/