Website Boulevard
Image default
Auto’s en Motoren

Het aanhanger rijbewijs halen in Limburg

Vrijwel elk huishouden beschikt tegenwoordig over minimaal een auto. Deze wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Dagelijks zal het echter meestal gebruikt worden om naar het werk te gaan, boodschappen te doen of om vrienden en familie te bezoeken. Om een auto te mogen besturen moet je in het bezit zijn van het rijbewijs B. Om dit rijbewijs te halen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. De meeste mensen houden het echter bij dit rijbewijs en zullen nooit opgaan voor een ander type rijbewijs. Er zijn echter nog genoeg varianten die je kunt behalen.

Alle rijbewijscategorieën

Er zijn verschillende soorten rijbewijzen die je in je leven kunt behalen. Ieder rijbewijs is bedoeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het besturen van een bepaald type voertuig. Deze voertuigen hebben allemaal hun eigen karakteristieken, waardoor er voor ieder van deze voertuigen aparte rijbewijzen nodig zijn. Het AM rijbewijs is voor brom- en snorfietsen en scooters. Het A rijbewijs is voor het besturen van motoren. B is het autorijbewijs, maar je kunt er ook nog een aanvulling op krijgen. Met een BE en B+ rijbewijs mag je een aanhanger met een bepaald gewicht achter je auto hangen. Voor het aanhanger rijbewijs limburg zijn er verschillende rijscholen beschikbaar. Het C rijbewijs is voor vrachtwagenchauffeur. Met een D rijbewijs mag je bussen besturen. Tenslotte is er nog het T rijbewijs, speciaal bedoeld om trekkers en tractoren te mogen besturen.

Het aanhanger rijbewijs

Met een standaard B autorijbewijs mag je al een aanhanger achter je auto bevestigen. Deze mag dan wel maximaal 750 kilo wegen (lege gewicht + laadvermogen), maar mag ook boven de 750 kilo wegen zolang de auto en aanhanger niet meer dan 3500 kilo wegen (lege gewicht +laadvermogen). Met een aanhanger rijbewijs limburg kun je opgaan voor zwaardere aanhangwagens. Let er wel op dat je trekhaak het zwaardere gewicht aan kan.

https://cordewenerscholing.nl/