Website Boulevard
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is de beste verzekering voor jouw auto?

Ben je voornemens om een nieuwe auto aan te schaffen? Of heb je recentelijk al de koopovereenkomst bij de dealer getekend? In beide gevallen is het zaak om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een geschikte autoverzekering. Waarom? Omdat een verzekering auto in ons land verplicht is. Als jouw auto niet verzekerd is, mag je géén gebruik van de openbare wegen maken.

Een terechte vraag hierbij is wel wat precies de beste verzekering voor jouw auto is. Het lastige van deze vraag is dat hier geen eenduidig antwoord op te geven is; je moet namelijk met meerdere factoren rekening houden. Met de informatie uit dit artikel kun je in ieder geval direct op zoek gaan naar de beste autoverzekering voor jouw (nieuwe) auto!

Let goed op de dekking

Voor alle auto’s in ons land is het verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Je kunt er echter ook voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten:

  • WA beperkt casco

  • WA volledig casco

De WA volledig casco, ook wel allrisk verzekering genoemd, is met name voor nieuwe en dure auto’s interessant. Dit is de meest uitgebreide verzekering, maar dat is dan ook terug te zien in de premie. Ga in ieder geval voor jezelf na hoe duur jouw auto is, hoe oud jouw auto is en welke dekking daar het beste op aansluit.

Let goed op de voorwaarden

Ook is het aan te raden om goed op de voorwaarden van de autoverzekering te letten. Zo vind je bij alle verzekeringen een bepaald eigen risico en bepaalde uitzonderingen terug. Neem daarom goed de algemene voorwaarden door en laat je op dit gebied daardoor niet verrassen.

Let goed op het prijskaartje

Wil je het liefste zo min mogelijk geld aan jouw autoverzekering uitgeven? Dat is mogelijk! Je kunt namelijk tegenwoordig kiezen uit meerdere goedkope autoverzekeringen. Deze verzekeringen zijn voordelig geprijsd én sluiten mogelijk perfect op jouw situatie aan.

Om dat te kunnen bepalen, moet je goed naar jouw wensen én naar jouw auto kijken. Des te ouder jouw auto is, des te interessanter het is om voor een WA autoverzekering te kiezen. Heb je overigens ook nog veel schadevrije jaren op weten te bouwen? Dan kun je er ook van uit gaan dat de premie nóg lager voor je uit gaat vallen. Het vinden van een goedkope autoverzekering is in ieder geval goed mogelijk!