De twee bekendste droge witte wijnen: de chardonnay en sauvignon blanc. Twee overheerlijke wijnen die weinig van elkaar onderdoen. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee wijntjes. Kenners onderstrepen deze gedachte. Fans van chardonnay zullen zeggen dat hun wijndruif de beste is en fans van sauvignon blanc juist die van hun. Bij welke groep ga jij horen? In deze blog vertellen leggen we je het verschil uit tussen chardonnay en sauvignon blanc en hopen we je te kunnen helpen met een keuze voor je favoriete wijn.

Eigenschappen van Chardonnay

De chardonnay wijn is een droge witte wijn dat, in tegenstelling tot de sauvignon blanc, vrij zacht van smaak is. In de chardonnay heb je nog verschil tussen volle of boterzachte soorten. Maar alle chardonnay wijnen zijn fris en hebben een fruitige smaak. De chardonnay wordt tevens minder droog bevonden dan de sauvignon blanc. Als mensen wijn leren te drinken beginnen ze vaak met een zoete witte wijn. Voor de overstap naar een droge witte wijn wordt vaak een chardonnay gebruikt. Stap je direct over naar de sauvignon blanc dan is de overstap qua smaak heviger.

Eigenschappen van Sauvignon blanc

Een sauvignon blanc is, in tegenstelling tot de chardonnay, een veel kruidige en pittige droge witte wijn. Of zoals de fans het zeggen: een uitbundig karakter. De sauvignon blanc is zeer fruitig en proeft daarom frisser dan de chardonnay. In andere woorden: de zuurgraad is hoger bij de sauvignon blanc. Ook in kleur zul je een verschil zien tussen een chardonnay en sauvignon blanc. Je moet wel goede ogen hebben, maar de sauvignon blanc is lichter geel dan de chardonnay. Laatstgenoemde heeft wat meer gouden tinten, daar waar de sauvignon blanc juist groene tinten aan de rand vertoont.

Bestel online voordelig uw chardonnay of sauvignon blanc

Online zijn er vele webshops die chardonnay en sauvignon blanc wijnen verkopen. Vaak veel voordeliger dan in de supermarkt! Zo heeft u thuis meteen uw gewenste wijn op voorraad.

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/druif/chardonnay