Website Boulevard
Image default
Eten en drinken

Tempranillo wijn

Op zoek naar een lekker wijntje die zacht en fruitig smaakt? Heerlijk voor bij het eten of voor in de middag op je eigen terras, maar uiteraard ook zeer geschikt voor een feest of een zwoele zomeravond. Eigenlijk kun je de Tempranillo wijn altijd wel drinken, deze wijn valt onder de blauw druifsoort. Waarbij de Tempranillo druif ook gebruikt wordt voor het maken van rode wijn en rosé. De druif heeft een donkere kleur, met dikke schil. Doordat de wijn wordt bewaard in eikenhout, om te laten rijpen, krijgt de wijn een lichte kleur met oranjerood randje. Tempranillo wijn kun je qua smaak wel wat vergelijken met de Sangiovese.

 

Wat is de oorsprong van Tempranillo wijn?

De Tempranillo wijn vindt zijn oorsprong in Spanje, uit de Spaanse regio La Rioja. Aangezien daar de druif vandaan komt, in Spanje is de druif ook nog steeds het populairst. Naast Spanje wordt de wijn ook geproduceerd in Portugal, maar het merendeel wordt geproduceerd in Spanje. De druif; Tempranillo komt daar bijna voor in alle rode wijnen. De Tempranillo druif is nu naast Spanje en Portugal, over de gehele wereld te vinden. Hieronder vind je een lijst met bekende rode wijnen, waar de Tempranillo druif in voor komt:

 

  • Mesta Organic Tempranillo;
  • Federico Paternina Rioja Crianza;
  • Conde de la Salceda Rioja Reserva;
  • Torres Coronas;
  • Finca Valdepiedra Cantos de Valpiedra Rioja Crianza;
  • Castiza Piccolo Rosado.

Meer weten?

Mocht je nu nog meer willen weten over de Tempranillo wijn en welke wijn nu echt het beste smaak bij een bepaalde type avondeten, met de Tempranillo druif? Ga dan naar een wijnboer en laat je erover informeren. Er zijn genoeg echte wijnkenners die je van alles over deze specifieke wijn kunnen vertellen. Zoals dat de wijn uit Spanje het beste smaakt, doordat het overdag lekker warm is en s’nachts afkoelt, op hooggelegen vlaktes.

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/druif/tempranillo