Website Boulevard
Image default
Groothandel

Onthardingszout voor afwasmachine en waterontharder

Onthardingszout is een product dat wordt gebruikt in machines zoals uw afwasmachine en uw waterontharder. Het zorgt ervoor dat kalk en magnesium uit het water worden gehaald en dat uw water dus zacht wordt. Onthardingszout wordt geleverd in korrels en blokken. Wat betreft de samenstelling is het soortgelijk aan keukenzout. Omdat het minder fijn is kan het niet klonteren en vastkoeken, maar geeft het geleidelijk exact genoeg zout af aan het water. U kunt dus zeker geen keukenzout gebruiken in plaats van onthardingszout, want daarmee kan uw apparaat juist verstoppen.

Hoe werkt onthardingszout?

Onthardingszout wordt in uw waterontharder gedaan om de cilinders die het water filteren te reinigen. Deze cilinders bevatten harsbolletjes met negatief geladen ionen die de positieve ionen van calcium en magnesium aantrekken. Door deze te spoelen met een zoutoplossing worden de mineralen verwijderd en krijgen de bolletjes hun negatieve lading weer terug. Dit zout komt dus niet in uw drinkwater terecht. Het spoelwater wordt afgevoerd via de riolering en vanaf het moment dat uw water zacht is begint de huidige aanslag te verdwijnen. Plaats uw onthardingszout van H. van Namen B.V. in uw afwasmachine, dan worden uw glazen en andere vaat glanzend opgeleverd. Ze bevatten namelijk geen kalklaagje meer waardoor dofheid en ruwheid verdwijnt.

Ontdek de voordelen

Gebruik van zacht water in uw huishouden of bedrijf heeft een groot aantal voordelen. Kalkaanslag uit uw leidingen en apparaten verdwijnt en dat verlengt de levensduur aanzienlijk. Ook de energie die ze gebruiken gaat naar beneden. U kunt het gebruik van schoonmaakmiddelen halveren en toch dezelfde resultaten bereiken. Daardoor bespaart u geld en brengt u minder schadelijke stoffen uw riool in. Aanslag verdwijnt van tegels, ramen en andere gladde oppervlakten. Textiel is zachter en gaat langer mee. En u zult ook merken dat uw huid en haar minder droog zijn nadat u zich heeft gewassen.

https://www.vannamen.nl/