Website Boulevard
Image default
Muziek

Het online luisteren van radio.

Radio luisteren is door de jaren heen toch nog steeds redelijk populair gebleven. Een van de redenen hiervan is waarschijnlijk dat de radio mee veranderd. Hierbij moet je denken aan het online kunnen luisteren van de radio. Alle radio kanalen kun je tegenwoordig ook online luisteren en het assortiment is ontzettend breed op dit gebied. Een hoop radio zenders kun je tegenwoordig ook luisteren zonder dat ze terug te vinden zijn in de FM frequentie.

Het helpt ook nog wel mee dat elke auto nog steeds gebruik maakt van een FM frequentie en dat de meeste auto radio’s ook alleen de FM frequentie ondersteunen. Op het moment dat het mogelijk zou worden om online radio te luisteren zal de FM frequentie waarschijnlijk helemaal weg vallen. Dit gaat echter nog wel even duren, want zelfs met de huidige technologieën is het vaak nog niet mogelijk om met een auto radio te luisteren naar een internetradio. Voorlopig zal de FM radio nog de overhand hebben.

Een andere vorm van radio luisteren is het gebruiken van een digitaal signaal. Dit kan alleen ontvangen worden met een DAB+ radio. Dit is een specifieke radio die digitale signalen kan opvangen en vervolgens omzet naar een glasheldere radio. Het enige nadeel aan dit soort radio’s zijn dat ze redelijk aan de prijs zijn. Dit weerhoudt de meeste mensen er dan ook wel van om een DAB+ radio voor in huis te kopen. Als je thuis bent heb je over het algemeen wel een wifi verbinding en op het moment dat je een wifi verbinding hebt kun je luisteren naar een online radio kanaal via bijvoorbeeld je telefoon, tablet of computer. Dit maakt een DAB+ radio in huis eigenlijk aardig overbodig. Er zal echter wel een tijd komen dat alles via het online kanaal gaat op het gebied van radio.

http://www.radioguide.fm