Website Boulevard
Image default
Sport

Redenen om te steppen in het najaar  

Redenen om te steppen

De step is al oud. Het is een fantastische vinding, door het lage zwaartepunt gaat balans houden makkelijk, en je kan er aardige snelheden mee behalen. Bij steps voor volwassenen zijn er verschillende typen en merken leverbaar. Het ene model is sneller en beter voor de afstand, de ander meer om mee te stunten. De ideale tussenweg is de crosser. De step kan op de verharde straat, maar ook over een pad in het bos. Neem daarbij in acht dat een step onverwoestbaar is, en dat het goede workout is. Alleen al de training is een reden om te steppen.

Wat kan er aan verslijten?

Het is logisch dat een step waardevast is, en dat het weinig onderhoudskosten heeft. Ook dat de aanschafprijs fors lager is dan van een fiets. Aan een step zitten minder dure onderdelen. Het doel van een crossmodel step en een mountainbike is hetzelfde, maar geen ketting en cassette hebben heeft voordelen. De ketting is slijtagegevoelig, ook bij goed smeren, een step heeft geen ketting en tandwielen. Er is veel te vergelijken tussen een mountainbike of crossfiets en een crossmodel step. Maar hoe langer je de step bekijkt, hoe meer voordelen je ziet.

Andere modellen dan de crosser

De step is ook ontdekt in bedrijven, namelijk de bedrijfssteps. Het is een handig hulpmiddel om jezelf door van die distributiecentra te bewegen, zo’n loods van honderden meters lang. Omdat er speciale bandjes leverbaar zijn die geen strepen op de vloer achterlaten, worden steps ook ingezet in instellingen zoals ziekenhuizen. Om het nog praktischer te maken zijn zulke steps voorzien van een mandje aan het stuur. Een nagenoeg identiek model is te verkrijgen voor in de stad, een praktische step met een mandje aan het stuur waar je mee kan shoppen. Online zijn alle modellen goed te bekijken, kijk maar eens bij stepsonline.nl naar het assortiment.

Veilig en een ideale training

In het intro staat al over het lage zwaartepunt, waardoor balans houden makkelijk gaat. Wat ook makkelijk gaat is het steppen zelf. De beweging van drie keer links afzetten daarna drie keer rechts afzetten, heb je zo onder de knie. Terwijl je met het ene been afzet maak je met het standbeen geleidelijke kniebuigingen, en dit alles maakt het tot ideale kracht- conditietraining. Velen ervaren het in het begin als een zware beweging, maar je krijgt er snel uithoudingsvermogen mee. Het moeilijkste is het uitkiezen van het juiste merk en model step. Als je bij stepsonline.nl het assortiment bekijkt kom je al gelijk op de splitsing, volwassen steps en cross steps. Ondanks dat de crosser leuk is, is het de moeite waard om eens bij de volwassen steps te kijken.

https://stepsonline.nl/