Website Boulevard
Image default
Vakantie

Wat is er allemaal te doen aan de boulevard Scheveningen?

Binnen honderd jaar heeft Scheveningen zich ontwikkeld van een slaperig vissersdorpje tot een van de bekendste badplaatsen van Nederland. De hippe boulevard Scheveningen heeft daar zeker aan bij. Waarom zijn Scheveningen en haar boulevard zo populair? In dit artikel leggen we het je graag uit.

Wat is er te doen aan de boulevard Scheveningen?

Wist je dat Scheveningen al meer dan 200 jaar een badplaats is? Heel vroeger was het een klein en onopvallend vissersdorpje. Op het strand stond hoogstens een houten schuur. Die tijden zijn toch echt veranderd. Tegenwoordig is het een hotspot vlakbij Den Haag waar je allerlei restaurants en attracties vindt. Je kunt er zelfs bungeejumpen! Daarnaast biedt de Pier van Scheveningen, die hoog boven de zee uitsteekt, een schitterend uitzicht.

Tip: Draag bedekkende kleding of smeer je in

Tijdens een bezoek aan de boulevard Scheveningen krijg je ongetwijfeld veel te maken met de zon, helemaal wanneer het een zonovergoten dag is. Draag tijdens een wandeling over de boulevard daarom bedekkende kleding. Dit geldt met name voor mensen die snel verbranden. UVA-stralen staan er om bekend schadelijk te zijn. Daarom is het ook belangrijk om zoveel mogelijk lichaamsdelen in te smeren met zonnebrandcrème. Je wilt jezelf niet blootstellen aan UVA-stralen. Veel studies hebben aangetoond dat mensen die meer dan 1 uur per dag aan de zon worden blootgesteld, een grotere kans hebben om huidkanker te ontwikkelen.

Eetgelegenheden aan de boulevard Scheveningen

Misschien heb je al aardig wat kustplaatsen in je leven bezocht. Maar de boulevard Scheveningen is toch wel iets bijzonders, omdat het echt Hollands is. Zo kun je er genieten van verse vis die elke dag wordt gevangen. Sommige buitenlandse toeristen wagen zich bijvoorbeeld aan een haring. De meningen of een haring goed smaakt zijn uiteraard verdeeld. Als je niet van vis houdt, zijn er gelukkig ook genoeg andere restaurants in de omgeving. Hier hoef je gelukkig niet ver voor te lopen naar een van de vele restaurants in de badplaats. Met name aan het Zwarte Pad vind je diverse populaire beachclubs en eetgelegenheden 

Dichtbij Den Haag

Een van de voordelen van de boulevard Scheveningen is dat het zo dichtbij de stad Den Haag ligt. Vanuit het centrum ben je er met de tram binnen 15 minuten. Dit maakt het combineren van Den Haag en Scheveningen een prima optie. Eerst even winkelen in de stad, en dan naar het strand. Kan het nog beter? Breng dan ook eens een bezoekje aan een beachclub Scheveningen. Mocht het dan nog niet genoeg voor je zijn, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om uit te gaan in Den Haag. Je vindt hier ontzettend veel leuke barretjes en clubs en kunt hier tot laat in de nacht doorgaan. Mocht dit je planning zijn, dan raden we het je wel aan om een hotel te boeken. Zeker wanneer je veel alcohol drinkt kan je niet meer met de auto en het is natuurlijk wel zo relaxed als je na het uitgaan meteen kunt slapen in een goed hotel. Feit is in ieder geval dat er genoeg hotels zijn!