Website Boulevard
Image default
Winkelen

Coaching in het bedrijfsleven

We kennen het allemaal: Coaching. De meeste mensen zijn hiermee opgegroeid doordat zij aan een sport doen of hebben gedaan. Coaching speelt vooral in de sportwereld een belangrijke rol. Maar wat is coaching precies?

Coaching is in de sportwereld vooral het geven van informatie over de omgeving waar de sporter zich in bevindt (zoals vaak het geval is bij teamsporten), de sporters advies geven over bepaalde technieken of tactieken die zij kunnen inzetten / gebruiken en het begeleiden van de sporters zowel tijdens de wedstrijd als de periode hiervoor en erna.  Maar coaching vindt niet alleen plaats in de sportwereld. In de zakelijke wereld wordt er ook regelmatig gebruik gemaakt van coaching.

Voor het gemak wordt dit zakelijke coaching genoemd, lees hier meer. Bij zakelijke coaching ligt de nadruk voornamelijk op de vraag hoe men tot betere beslissingen kan komen in hun leven en op hun werk. Het fundament van zakelijke coaching is dan ook de volgende veronderstelling: ‘’Voor een goede besluitvorming heeft een mens altijd hun gevoel nodig en dus niet alleen hun verstand.’’ Dit houdt in dat niet alleen argumenten u in een bepaalde richting kunnen sturen, maar dat dit vooral zal (moeten) gebeuren door uw gevoelswaarden. Echter is dit nog niet zo gemakkelijk als het klinkt. In een lastige situatie of in een situatie waarbij er veel druk op u staat, kan uw gevoel u makkelijk voor de gek houden, waardoor het kan zijn dat u uiteindelijk dingen gaat doen waar u achteraf spijt van heeft.

Er is een manier om dit gevoel en verkeerde beslissingen te voorkomen (of in ieder geval te beperken tot een bepaald minimum). Dit kunt u doen door een bepaald doel voor ogen te nemen. Hierdoor zult u geen beslissingen nemen die u van uw doel afhouden. Het gaat dus in feite over het weten wat u wilt en wat u ervan weerhoudt om uw doel te behalen. Mocht u geen (concreet) idee hebben van wat het precies is wat u echt wilt bereiken, dan is dit geen schande.

U kunt dit namelijk leren door gebruik te maken van een zakelijke coach. Één van de bedrijven die zakelijke coaching aanbieden, is het outplacementbureau Carrierepoort.

http://carrierepoort.nl/