Website Boulevard
Image default
Winkelen

De comeback van de Snapback

Snapbacks zijn de nieuwe ‘oude’ rage van vandaag de dag. De Snapback petten waren in de jaren ’90 een enorme modetrend. De Snapback is ontstaan in voornamelijk Los Angeles en New York. Nadat in de jaren 90 leden van, de toenmalig populaire, rap groep N.W.A de Snapbacks gingen dragen, werden de petten in één klap gewild door een groot publiek. Vanaf dat moment begonnen mensen ook hun kleding en Snapbacks op elkaar af te stemmen om er zo goed mogelijk uit te zien.

Toen de nieuwe eeuw begon raakten de Snapback petten snel uit de mode en nam de populariteit van de petten enorm af. Sommige winkels stopten zelfs met het verkopen van Snapback. Echter in 2011 kwamen de petten terug met een enorme comeback. Uit het niets waren de petten in één keer weer enorm populair. Dit kwam door het feit dat Chris Brown en Tyga (twee grote R&B artiesten) besloten een nummer te schrijven over de Snapbacks, genaamd ‘’Snapback Back’’. In de videoclip droegen beide artiesten zelf ook een Snapback. Na Chris Brown en Tyga volgden andere grote namen, zoals Jay-Z en Kayne West in hun voetsporen door zelf ook een Snapback te dragen in hun videoclips. Dit wordt nog steeds gedaan tot de dag van vandaag, dus wie weet wanner deze comeback zal eindigen?

In de periode dat de Snapbacks niet meer in beeld waren is er een hoop veranderd in de wereld. Zo zijn onder andere de kledingstijl en de levensstijl van de mensen veranderen. Maar de grootste verandering die heeft plaatsgevonden is toch de verandering op het gebied van internet. Door de explosieve groei van het internet en door de integratie hiervan in het dagelijkse leven. Hierdoor is het tegenwoordig een stuk makkelijker om aan een Snapback te komen dan in de jaren 90. Zo kan men tegenwoordig een snapback bestellen op webwinkels of in de webshops van winkels. Dus waar wacht je nog op? Kijk snel op www.snapbacks.nl

http://www.snapbacks.nl