Website Boulevard
Image default
Winkelen

Een extra paar ogen tijdens het achteruit rijden

Een extra paar ogen tijdens het achteruit rijden  – 6/9/2016

 

Kent u dat? Dat u tijdens het achteruit rijden net niet alles goed kunt zien? Of dat u tijdens het parkeren net een paaltje over het hoofd heeft gezien? Het is een veel voorkomend probleem waar de meeste mensen last van hebben. De grote namen in de auto-industrie hebben hier al op ingespeeld door in hun duurdere auto’s een achteruitrijcamera te installeren of aan te bieden, waardoor de bestuurder op een monitor kan zien wat er allemaal achter zijn / haar auto plaatsvindt. Echter behoort een dure auto niet voor iedereen tot de mogelijkheden.

Dit probleem behoort nu, ook voor de mensen die zich geen dure auto kunnen veroorloven, tot het verleden. Vandaag de dag zijn achteruitrijcamera’s ook los te koop en daardoor voor meer mensen beschikbaar. Er zijn natuurlijk allemaal verschillende soorten en maten achteruitrijcamera’s en er zit ook nog verschil in de lenzen. Zo is de ene lens 69 graden, maar zijn er ook lenzen van 92, 120 en 150 graden. Hoe hoger het aantal graden van de lens, hoe meer de bestuurder kan zien van wat er zich achter de auto plaatsvindt. 

Tegenwoordig zijn er zelfs modellen waarbij er een verwarmde lensglas in de achteruitrijcamera is geplaatst, kijk voor meer op www.vanzwitserland.nl. Hierdoor blijft de camera ook in koude(-re) gebieden optimaal werken. Een ander voordeel van een verwarmde lensglas is dat er geen condensatie plaatsvindt in de camera, waardoor het zicht van de bestuurder niet belemmerd wordt. Ook zijn de meeste camera’s krasbestendig, stofdicht, vochtdicht en waterdicht. De achteruitrijcamera’s zijn ook voorzien van infrarood lampjes, waardoor er ook nachts of bij weinig licht goed zicht mogelijk.

Hoewel de meeste mensen genoeg hebben aan één camera is het ook mogelijk om meerdere camera’s aan de monitor te koppelen voor nog meer zicht en een completer beeld achter de auto.  Mocht u zelf niet over de kennis beschikken om de camera en de monitor aan te sluiten, kunt u ook nog kiezen voor de draadloze achteruitrijcamera bij van Zwitserland.

http://www.vanzwitserland.nl