Website Boulevard
Image default
Zakelijke dienstverlening

Systeem om overstekend wild tegen te gaan

Overstekend wild is een groot probleem met jaarlijks veel materiële schade en dierlijke en menselijke slachtoffers. Dit komt doordat er veel wegen zijn die door natuurgebieden liggen, waar er veel dieren oversteken. Het is belangrijk dat dieren zich vrij kunnen bewegen, voor het natuurlijk evenwicht en de biodiversiteit. De organisatie Prowild heeft een betaalbare oplossing ontwikkelt waardoor er minder kans op aanrijdingen ontstaat. Dit zal leiden tot minder schade, minder slachtoffers en meer natuurbehoud. Het systeem wat is ontwikkeld wordt al op meerdere locaties, zowel in Nederland als in het buitenland, met succes gebruikt.

Goed voor mens en dier

Door alle ontwikkelingen in het hedendaagse leven is het logisch dat er steeds meer wegen door natuurgebieden liggen. Hierbij is het echter niet gewenst dat er ongelukken gebeuren. Het wildwaarschuwingssysteem van deze organisatie is gebaseerd op het veilig laten oversteken van wild. Zo worden er in de meeste gevallen hekken geplaatst om het overstekend wild naar de opening van een oversteek te leiden. Hiernaast worden er sensoren geplaatst die het overstekend wild kunnen detecteren. Als er dieren zijn gedetecteerd, worden de weggebruikers gewaarschuwd met waarschuwingsborden in combinatie met knipperlichten en een aangegeven maximumsnelheid van 50 km per uur. Door de oplettendheid en verminderde snelheid is de kans op aanrijdingen veel kleiner.

Ontdek de vele voordelen

Prowild is een organisatie die zich inzet voor het natuurbehoud, het voorkomen van leed van mens en dier. Het is een kleine flexibele organisatie die altijd aan het zoeken is naar nieuwe toepassingen, functionaliteiten en maatwerkoplossingen voor specifieke situaties. Aan het wilddetectiesysteem zitten veel voordelen. Het is een goede investering, doordat het zich al na ongeveer drie jaar terugverdient. Er wordt namelijk veel financiële schade bespaart wanneer er minder ongelukken gebeuren. Hiernaast wordt er maatschappelijke schade en persoonlijk en dierlijk leed voorkomen en bevorderen van de biodiversiteit gestimuleerd. Genoeg redenen waardoor een wilddetectiesysteem een optimale toepassing is bij diverse wegen.

https://www.prowild.net/