Website Boulevard
Image default
Mode en Kleding

Een weekendje Limburg, waar moet je echt geweest zijn?

Een weekendje Limburg, waar moet je echt geweest zijn?

 

Een heerlijk weekendje weg is altijd leuk om te doen. Helemaal als je naar Limburg toe zou gaan kan je je heel leuk en heel goed vermaken. Mocht je naar Limburg willen gaan, dan is het verstandig op voorhand al wat leuke dingen uit te zoeken die je graag zou willen doen. In deze blog lees je meer over de leuke dingen die je zou kunnen doen als je een weekendje weg gaat naar Limburg. 

Maak je klaar voor een weekendje Limburg

Als je naar Limburg gaat moet je natuurlijk eerst zorgen dat je weekendtas ingepakt wordt. Zonder spullen een weekendje weg gaan is natuurlijk niet een heel goed idee. Zorg er altijd voor dat je naast je weekend tas ook een van je clutches of portemonnee tasjes in je weekendtas stopt. Deze kunnen handig uitkomen als je in de avond ergens even lekker uit eten wil gaan zonder dat je al te veel spullen mee hoeft te slepen.

Waar ga je heen in Limburg?

Een van de meeste bekende plaatsen om een lekker weekendje weg te gaan in Limburg is toch wel Valkenburg. Valkenburg is een bruisende stad, met een prachtig centrum. In en om Valkenburg zijn allemaal leuke dingen te doen. 

Zo kan je een bezoek brengen aan de mergelgrotten van Limburg. Dit is een kasteelruïne met gangen onder de grond die je naar de grot brengt. Onder de grond kan je dan lopen dwalen door de vluchtgangen die daar lopen.

Ook de Steenkolenmijn is een leuke aangelegenheid om te gaan bezoeken. Door een oud mijnwerker word je meegenomen onder de grond in de allerlaatste steenkolenmijn die je in Nederland nog tegen komt. Dit is een waar avontuur onder de grond. 

Als je meer van Limburg wil zien als alleen Valkenburg, zou je ook een hele leuke tocht op de Solex kunnen maken door de mooie Limburgse landschappen. Deze tocht zou je helemaal naar Maastricht kunnen leiden. Daarmee heb je meteen ook een bezoek aan Maastricht te pakken. 

Voor de echte Formule 1 fan vind je in Valkenburg ook de enige echte pitlane store. Hier kun je allemaal leuke spullen kopen die te maken hebben met de wereld van de Formule 1. Er zijn heel veel an artikelen te vinden van Max Verstappen, echt de moeite waard om een bezoekje aan te brengen als je toch een weekendje weg aan het doen bent in Limburg.