Website Boulevard
Image default
Mode en Kleding

Waarom een Samsonite koffer?

Samsonite staat al tientallen jaren bekend als hét bagagemerk voor wie betrouwbaar wil zijn tegen een redelijke prijs. Maar de laatste jaren zijn er heel wat nieuwe merken opgestaan. Dit doet de vraag rijzen of Samsonite nog steeds de beste keuze is of niet.

De pluspunten

Degelijke bouwkwaliteit. Hoewel Samsonite niet het beste merk is als het op de bouwkwaliteit aankomt, bieden ze redelijk solide bagage. Hun koffers zijn gemaakt van duurzame materialen en ondergaan strenge tests om ervoor te zorgen dat hun kwaliteit top is.

Betrouwbare garantie en ondersteuning. Samsonite staat bekend om zijn uitstekende ondersteuning en garantie. Hoewel ze geen levenslange garantie bieden, bieden ze wel vijf en tien jaar garantie, en de garantievoorwaarden zelf zijn vrij goed.

Uitstekende beoordelingen. Omdat Samsonite zo populair is, zijn hun tassen door duizenden mensen getest, en de gemiddelde beoordeling ligt meestal tussen 4-4,5 sterren op 5. De meeste kopers zijn terugkerende klanten die al tientallen jaren trouw zijn aan het merk.

Geweldige ontwerpen. Ook al heeft Samsonite niet de meest extravagante designs die er op de markt te vinden zijn, hun glanzende uiterlijk en bescheiden maar toch minimalistische ontwerpen zijn ongelooflijk.

De minpunten
Beperkte inpakmogelijkheden. De meeste van hun betaalbare koffers bieden geen inpakmogelijkheden waar je enthousiast van zou worden. Sommige nieuwere merken doen hun best om met unieke en slimme inpakmogelijkheden te komen.

Sommige modellen kunnen duur worden. Hoewel je een koffer van goede kwaliteit voor ongeveer € 100 kunt krijgen, kunnen sommige van hun premium modellen tot € 700 kosten, en we denken niet dat ze dat veel waard zijn.

Het verdict
Samsonite is een uitstekende optie voor zowel vrijetijds- als zakenreizen. Hoewel andere merken misschien een betere duurzaamheid, garantie, kenmerken of een beter uitzicht bieden, schieten ze meestal op andere vlakken tekort. Samsonite combineert alles in een goed gemaakte koffer die een solide optie is voor bijna iedereen. Of je nu een zakenman bent, een alleenstaande moeder, of een twintiger die de wereld rondreist, met Samsonite zit je altijd goed.

Dat gezegd zijnde, denken we nog steeds dat Travelpro of Chester een iets betere keuze is. Ze zijn vergelijkbaar geprijsd maar zijn betrouwbaarder en hebben betere garantievoorwaarden. Toch is Samsonite een goede keuze voor wie niet de beste koffer op een bepaald vlak wil, maar een duizendpoot.