Website Boulevard
Image default
Woning en Tuin

Voegen leggen vergt voorbereiding

Voegen zijn heel belangrijk. Ze zijn zowel functioneel als belang voor de uistraling van de gehele muur. Als eerst zorgen voegen voor de waterkering. Het zorgt er dus voor dat water niet onder de tegel kan komen. Voegen geven hiernaast ook een strakke uitstraling. Het is niet mogelijk om één grote tegel op de grond of tegen de muur te plaatsen. Maar als het mogelijk zou zijn, zou je dan wel willen? De voegen zorgen er juist voor dat het heel strak is en dat de tegels onderbroken worden. Als je hele muur één grote tegel zou zijn, wordt je waarschijnlijk overdonderd en is het heel dominant.

Maar hoe leg je nou precies een mooie tegel en hoe zorg je ervoor dat de voegen mooi strak zijn? Om de tegels goed te leggen moeten de juiste handelingen verricht worden. Als eerst moet je ervoor zorgen dat je de juiste tegels koopt. Je moet kopen wat je mooi vindt, maar je moet er ook voor zorgen dat de tegel van degelijke kwaliteit zijn. Als een tegel breekt in de vloer is het heel moeilijk of misschien wel onmogelijk om deze goed te vervangen. Het kan wel maar dit is moeilijk wel en kan vrijwel alleen door een expert uitgevoerd worden. 

Hiernaast moet het voegmortel goed zijn. Het is belangrijk dat de textuur van het mengsel juist is. Het zorgt ervoor dat de tegel goed op z’n plek blijft en je moet het dus niet te dun maken, maar het moet ook niet te dik zijn. Zorg ervoor dat je alle benodigde ingrediënten gelijk bij de hand hebt. Als je eenmaal het roeren en aan het maken bent is het vervelend als je onderweg weg moet omdat je wat opgehaald hebt.

Je moet de tegels badkamer schoonmaken. Als je dit niet doet dan gaat al je harde werk verloren. Maar niet alleen de tegels, ook de voegen schoonmaken is heel belangrijk

https://voegxpert.nl