Website Boulevard
Image default
Bedrijven

Hoe je als startende ondernemer klanten krijgt

Veel mensen beginnen tegenwoordig voor zichzelf. Vaak om verschillende redenen. De één wil niet meer voor een baas werken en een ander wil gewoon helemaal vol voor zijn of haar passie gaan. Weer een ander vindt het ondernemen op zich geweldig. Het gevoel van zelf een factuur sturen en geld ontvangen op jouw eigen zakelijke rekening, kan fantastisch zijn. Een gevoel van autonomie.

Klanten werven

Wat echter veel starters spannend vinden is om aan de eerste klanten te komen. Ze hebben geen idee hoe dit te doen. Vooral als je vanuit een geheel andere passie dan marketing bent begonnen, kan verkopen een heel eng spannend onderdeel zijn. Erg abstract ook. Bij een baan zoeken weet je wel dat je bijvoorbeeld moet solliciteren. Vaak reageer je dan op een vacature die door een bedrijf is uitgezet.

Nu is het echter andersom. Jij moet ervoor zorgen dat jij opdrachtgevers moet zoeken. Dat is een stuk spannender voor veel mensen. Hier moet jij je dus in inlezen, hoe dit gaat. Wat je kunt doen is onder andere jou aanmelden op platformen waar mensen een opdracht neerleggen. Tekstschrijvers kunnen bijvoorbeeld terecht bij sites zoals Hoofdkraan.

Dat is echter niet de enige manier om klanten krijgen. Je kunt als je diensten verkoopt ook op bijvoorbeeld social media aangeven waarmee jij potentiële opdrachtgevers kan helpen. Helpen klinkt voor veel mensen ook een stuk beter dan verkopen. Daar komt echter wel van alles bij kijken dat je niet zo in één keer leert.

Online marketing advies

Wil je het goed aanpakken? Win dan eens online marketing advies in. Want, met online marketing advies weet je meteen wat er allemaal mogelijk is en wat voor jouw diensten of producten het beste gaat werken. Online marketing advies is extra belangrijk, omdat online nu eenmaal een steeds belangrijkere rol speelt in onze wereld.

Met welke methoden kun je dan online klanten krijgen? Dat kan zeer veel zijn. Denk bijvoorbeeld aan Google Ads, Facebook en Instagram advertenties, linkbuilding, social media beheer, SEO-optimalisatie van de website technisch gezien en SEO-optimalisatie van afbeeldingen en teksten. Bloggen is ook steeds populairder. Wil je hier echter op een organische manier geld mee verdienen? Dan heb je wel een lange adem nodig.

https://tools2grow.nl/online-marketing-advies/