Website Boulevard
Image default
Bedrijven

Waarom het vinden van het juiste beroep zo belangrijk is

Je hoort het heel vaak terug: ‘Zorg dat je goed studeert voor een goede baan’. Of dit nu door je ouders is of door je leraar op school, ze hebben wel het beste met je voort. En de kans is groot dat deze boodschap (nog) niet tot je door dringt, en dat is begrijpelijk! Je bent bovendien jong en je vind het op dit moment vooral belangrijk om leuke dingen te doen met vrienden. Heel serieus bezig zijn met je toekomst is ook niet realistisch op je 13e of 14e. Toch is het wel belangrijk dat je hier bewust van wordt naarmate je ouder wordt. Want wat is nu het juiste beroep?

 

Wat is het juiste beroep?

Het juiste beroep, wat houdt dat nu precies in? Is dat die ene baan die aanzienlijk meer betaald, of een baan waar je gelukkig van word en waar je met plezier heen gaat? Hoewel dit voor iedereen verschillend is, neigt men toch meer naar die tweede optie. Een baan die je daadwerkelijk leuk vind is op de lange termijn gewoon veel meer waard dan een baan die slechts goed betaald. Je moet niet vergeten dat je het werk, naar alle waarschijnlijkheid, nog de rest van je leven moet gaan doen. Of op zijn minst een groot deel daarvan. Wat is dat beetje extra salaris dan waard op een periode van, pak ‘m beet, 20 jaar? Heel weinig. Uit onderzoek is gebleken dat zij die een beroep hebben waar ze echt achter staan, iets dat ze echt leuk vinden, een stuk gelukkiger zijn dan zij die enkel kiezen voor een dikkere loonstrook.

 

Beroepskeuzetest

Even terug naar je school. Hier maak je voor het eerst kennis met een beroepskeuzetest. Een soort leidend onderzoek, waarvan het resultaat je een bepaalde indicatie geeft in welke sector jij het beste thuis bent. Een beroepskeuzetest kan je erg wegwijs maken in een wereld waar duizend en een verschillende soorten beroepen zijn. Een goede beroepskeuzetest is een bewezen methoden om mensen te helpen die geen idee hebben wat ze willen gaan doen. Herken jij jezelf in deze situatie, doe dan een beroepskeuzetest online.