Website Boulevard
Image default
Woning en Tuin

Waar je op moet letten wanneer je een tuinkas kopen gaat

Waar je op moet letten wanneer je een tuinkas kopen gaat

Even een tuinkas kopen, dat klinkt niet zo gek ingewikkeld, en toch zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Om het tuinkas kopen wat makkelijker te maken hebben wij de dingen waar je op moet letten even op een rijtje gezet.

De soort tuinkas

Waar je de tuinkas voor wilt gebruiken bepaalt grotendeels welke soort kas je nodig hebt. Zo zijn kweekbakken ideaal om in de vroege lente te kunnen beginnen met het zaaien van planten, maar moet je een muur kas of een kleine kas gebruiken wanneer je jouw planten wilt laten overwinteren. Ga je voor het grotere werk, het kweken van jouw eigen vruchten, dan wil je ook voor een grotere kwaliteitskas kiezen.

Kies je voor rechte of schuine wanden?

Wanneer je een tuinkas kopen gaat dan kun je kiezen tussen een tuinkas met rechte of schuine wanden. Een kas met rechte wanden is vaak goedkoper, en je kunt overal in je kas staan wat gemakkelijk is. Een kas met schuine wanden daartegenover vangt meer licht en warmte, wat goed voor je planten is, bovendien is het stabieler.

Het materiaal van jouw tuinkas

Je kunt kiezen voor een houten frame, dit werkt meteen als isolatie en het ziet er mooi uit, maar hout vereist wel een redelijk onderhoud. Aluminium of staal kosten daarentegen amper onderhoud, en als je daar behoefte aan hebt kun je vaak in een kleur krijgen.

Maak deze keuzes voor je jouw tuinkas kopen gaat en je bent ervan verzekerd dat je thuiskomt met de tuinkas die je nodig hebt. Weet dus van tevoren ook wat je precies van plan bent om met de tuinkas te doen, en hoeveel tijd je erin wilt steken, zo kun je de beste keuze maken. Ook kunt u uw tuin voorzien van broeikassen. Broeikassen zijn ideaal als u een moestuin wilt aanleggen. Bezoek onze webshop voor al onze tuinartikelen.

https://www.kemerinktuintrends.nl/moestuin/tuinkas-hobbykas-kopen.html