Website Boulevard
Image default
Winkelen

Inkjet printers: Toen en nu.

Men maakt er alweer decennia lang gebruik van. Het gaat hier over inkjet printers. Men gebruikt deze printers al sinds het einde van de jaren ’70  en voor verschillende doeleinden. Echter wordt het meestal gebruikt om belangrijke documenten uit te draaien voor school, opleiding of voor werk. Maar wat is een inkjet printer eigenlijk en hoe werkt het precies?

De technologie voor inkjet printen werd in de vroege jaren ’50 voor het eerst op grote schaal ontwikkeld. Echter konden deze inkjet printers alleen nog maar faxen of kopiëren. De inkjet printers die zoals vandaag de dag bestanden van een computer (denk hierbij aan bestanden zoals foto’s en (Word-) documenten) kunnen reproduceren zijn pas in de late jaren ’70 ontwikkeld. Deze printers werden voornamelijk ontwikkeld door drie bedrijven, namelijk Epson, Hewlett-Packard (HP) en Canon.

Er hebben in de loop der jaren natuurlijk enkele ontwikkelingen plaatsgevonden. Door deze ontwikkelingen zijn er vandaag de dag twee technologieën die gebruikt worden in de inkjet printers, namelijk Continue inkjet en Drop-on-demand. De technologie van Continue inkjet is speciaal ontwikkeld voor het coderen en markeren van producten, goederen en pakketten. De printers die hiervoor gebruikt worden staan bekend als continuous inkjet printers. De technologie van Drop-on-demand (DOD) is onderverdeeld in twee categorieën, namelijk thermische DOD en piëzo-elektrische DOD. Thermische Drop-On-Demand maakt gebruik van een werkwijze waarbij de inkt uit diverse cartridges wordt  gehaald. De meeste printers die men thuis hebben staan maken gebruik van dit principe. Bij piëzo-elektrische printers wordt echter gebruik gemaakt van een andere werkwijze waardoor er een grotere variatie aan inkt patronen mogelijk is.

Mocht u een beter beeld willen krijgen van de werkwijzen van de bovenstaande soorten printers of wilt u zelf een Drop-on-demand of continuous inkjet printer aanschaffen? Bezoek dan eens de website van KBA Metronic.

http://www.kba-metronic.com