Website Boulevard
Image default
Bedrijven

Achteruitrijcamera’s

De auto-industrie is een industrie waar veel ontwikkelingen zijn. Continu worden autofabrikanten getriggerd om beter te worden. Het verschil tussen auto’s van nu en vroeger is dan ook gigantisch. Vroeger wisten ze bijvoorbeeld met veel moeite meer dan 100 pk te halen uit een auto met een cilinderinhoud van 2 liter. Vaak hadden Amerikaanse auto’s vroeger wel een hoop vermogen, maar waren ze verschrikkelijk om te rijden. Deze auto’s hadden vak een cilinderinhoud van rond de 7 liter met een vermogen van meer dan 300 pk. Aardig wat natuurlijk. Vaak was het echter meer gegrom dan prestaties. Van 0 naar 100 kilometer per uur deden ze, voor die periode, best rap, maar er waren altijd problemen mee en ze zopen veel benzine. Ze waren in het bezit van grote motoren. Vaak een V8, V10 of zelfs een V12.

Tegenwoordig is het wel anders. De snelste productieauto heeft ‘slechts’ een V8. Wel 2 turbo’s erbij. Maar door de technologische ontwikkelingen komen ze met deze motor uit op een vermogen van 1360 pk! Met deze auto kunnen ze snelheden behalen van 444 kilometer per uur.

De auto’s hebben niet alleen betere motoren gekregen, maar zijn ook een stuk veiliger. Ze zijn beter bestuurbaar en hebben een hoop extra opties die de auto veel veiliger maken. Zo zijn alle auto’s in het bezit van een tractie controle systeem. Deze zorgt voor een betere tractie van de wielen. Zo voorkomt het dat je zomaar weg slipt in de regen.

En de ontwikkelingen staan zeker niet stil. In 2021 moeten alle auto’s die in de Europese Unie gaan rijden voorzien zijn van nog meer veiligheidsmaatregelen. En verder kan je zelf ook veel doen om de veiligheid te verbeteren. Zo kan je een Orlaco achteruitrijcamera kopen. Hiermee vergroot je je zicht en dus de veiligheid voor jou en omstanders. En zo’n draadloze achteruitrijcamera is heel eenvoudig zelf te monteren.

https://www.vanzwitserland.nl/