Website Boulevard
Image default
Bedrijven

De QR-code een flop of een hit

QR-code, het zegt je waarschijnlijk wel iets, maar je hebt het nooit echt gebruikt, of niet vaak in ieder geval. In dit artikel zal ik je wat meer vertellen of de QR-code en waarom het misschien in het jaar 2018 weer helemaal tot zijn recht komt.

De QR-code is ontwikkelend door Denso wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso. De QR-code bestaat officieel al sinds 1994 maar begon pas in Nederland rond 2010 zijn opmars te maken. QR staat voor quick response dat in het Nederlands “snel antwoord” betekent. Deze code wil dus zeggen dat je snel antwoord krijgt. Een QR-code bestaat uit meerdere zwarte of witte vierkantjes. De afmetingen zijn meestal enkele centimeters en deze bestaan dan uit 21 x 21 vierkantjes, of 61 x 61 vierkantjes. Deze staan in een bepaald patroon waardoor er iedere keer een unieke code geproduceerd kan worden.

Om een QR-code te produceren is alleen software nodig. Deze software produceert een uniek patroon waardoor de QR-code gebruikt kan worden. De QR-code kan je via een app op je telefoon scannen met de camera op je telefoon. Deze app herkent het patroon en linkt je door naar de gewenste internetpagina. Om de code te gebruiken moet de code geprint worden op verpakkingen. Hiervoor gebruik je een qr code printer. Deze print de QR-code op producten. Deze techniek van coding en marking wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt voor kortingen. Als je een product hebt gekocht, kan je via je telefoon de QR-code scannen en vervolgens een korting verkrijgen.

Tegenwoordig worden QR-codes steeds meer gebruikt in het dagelijks leven. Zo worden de codes namelijk ingezet in het onderwijs, om bij bepaalde zaken extra video- of leesmateriaal te verkrijgen. Ook wordt het steeds vaker gebruikt om te connecten met WiFi. Je kan simpelweg de QR-code scannen en je bent verbonden met het hieraan gelinkte wifi-netwerk.

http://www.kba-metronic.com/nl/