Website Boulevard
Image default
Bedrijven

Je huis verwarmen zonder gas

Je huis verwarmen zonder gas is een stuk voordeliger en de oplossing om via je huishouden een handje mee te helpen aan het milieu en helpen voldoen aan de klimaatdoelstellingen.

Een van de manieren is duurzaam verwarmen, je kunt ervoor kiezen om een zonneboiler te plaatsen op je dak. Het aantal zonnepanelen en zonneboilers neemt flink toe maar het wekt nog niet genoeg energie om een huis volledig te verwarmen.

Een oplossing die ideaal is, is de warmtepomp. Dit is een optie die zeer geschikt is, zeker als we het bekijken met een oog op de toekomst. Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk? Een warmtepomp wint warme uit de lucht, de bodem of uit grondwater en zet dit om tot bruikbare energie die elektrisch is.

Een warmtepomp filtert warmte uit de bron, de warmte wordt verplaatst naar de woning zodat het daar gebruikt kan worden. Dit is alleen niet zo makkelijk als het klinkt. Er bevindt zich een koudemiddel in de warmtepomp die werkt met verdampen en condenseren. De vloeistof neemt warmte op uit de bron die gebruikt kan worden voor dingen in huis. Omdat het middel zo koud is kan het ook warmte uit bronnen halen wanneer de temperatuur laag is, het onttrekt eigenlijk de warmte uit de buitenlucht.

Er zijn verschillende waterpompen waaruit je kan kiezen: een warmtepomp die warmte haalt uit de bodem, warmtepompen die warmte halen uit de buitenlucht en de hybride warmtepomp een warmtepomp die gebruik maakt van zowel gas als elektriciteit. De eerste twee pompen werken op elektriciteit, deze pompen zorgen voor zowel warm water als verwarming. De hybride warmtepomp werkt wat anders dan de rest, deze werkt namelijk samen met de cv-ketel. De pomp krijgt het voor elkaar om de meeste dagen voor warmte te zorgen, wanneer het kouder wordt schiet de cv-ketel te hulp om het huis en het water warm te houden.

http://www.techneco.nl