Website Boulevard
Image default
Bedrijven

Verschillende branches waarin een tekstschrijver werkt

Als tekstschrijver website zit je voornamelijk de hele dag achter je laptop met Word open. Toch heb je een heel afwisselende baan, want je kunt in ontzettend veel verschillende branches een tekst schrijven. Als tekstschrijver krijg je namelijk onwijs veel verschillende opdrachten. Zo kun je de ene week teksten schrijven voor een bedrijf dat een nieuwe onderneming wil starten en de week daarna over hoe je het beste je make-up kan aanbrengen. Dit geeft dus al aan dat tekstschrijven zeker geen saaie baan is en je een hoop vrijheid en afwisseling biedt.

 

Een tijdschrift

Als tekstschrijver kun je teksten schrijven voor een tijdschrift. In dat geval werk je meestal niet vanuit huis, maar juist op een kantoor. Ook ben je in loondienst en maak je werkdagen van 9-17 uur. Als dit je interesse is, dan kan het heel leuk zijn. Bij een tijdschrift heb je namelijk een hoop afwisseling, aangezien ook hier niet 1 onderwerp aan de orde is. Je schrijft dus verschillende stukken, komt in contact met veel verschillende mensen en hebt ook nog eens een hoop leuke collega’s om je heen. Dit maakt het werken bij een tijdschrift zo aantrekkelijk.

 

Bloggen

Als tekstschrijver kun je ook voor jezelf aan de slag gaan. Je kan dan bijvoorbeeld als freelance tekstschrijver gaan bloggen over je eigen leven. Hierbij is het belangrijk dat je genoeg stukken blijft schrijven, die ook echt interessant zijn voor de lezer. Dit kan soms wat lastig zijn, zeker als je niet altijd iets leuks meemaakt om over te schrijven. Als blogger is het lastig om het eenmaal te maken. Het begin is behoorlijk lastig, alleen al je blognaam verzinnen kan een hoop struggles opleveren. Maar als het je is gelukt, dan is dat heel wat waard, want als blogger bepaal je helemaal zelf hoe en wanneer je schrijft.

 

Een krant

Ook bij de krant kun je werken als tijdschrijver. Bij de krant schrijf je voornamelijk nieuwsberichten en ga je zelf het nieuws opzoeken. Je hoort dan ook snel ergens ter plaatse zijn, zodat je een artikel kan plaatsen over de gebeurtenis. Bij de krant kun je ook columns schrijven. Hier schrijf je voornamelijk over je eigen gedachten en over je eigen leven.

http://textmakelaar.nl